Home

Camping Boet'n Toen

Voorzieningen

Prijslijst

Actief in de omgeving

Contact

Links                 


Actief in de omgeving

In de omgeving van onze camping zijn vele leuke activiteiten mogelijk, zoals:

Wadlopen

Niet ver van Waddencamping Boet'n Toen, voorbij de hoge zeedijk strekt zich een uniek natuurgebied uit: het Unesco Werelderfgoed Waddenzee. Met hoogwater bevaren door schepen, met laagwater betreden door wadlopers. Wadlopen is een belevenis. Bijvoorbeeld het avondlicht en zonsondergang op het wad is geweldig mooi. Vanaf de camping is het mogelijk een zwerftocht(je) te maken op het wad. Natuurlijk onder deskundige leiding van gecertificeerde wadloopgidsen.

De beheerders van de camping kunnen hierover meer informatie geven, want zij zijn nauw betrokken bij de Stichting Wadloopcentrum Pieterburen. Na het wadlopen is het prima vertoeven op Waddencamping Boet'n Toen. Gezellig napraten bij het kampvuur onder het genot van een welverdiend hapje en drankje.

Fietsen en wandelen

Grenzend aan de Waddenzee zijn Pieterburen en omliggende plaatsen zoals Eenrum, Kloosterburen, Hornhuizen, Leens, Wehe-den Hoorn, Westernieland en Winsum onder meer geliefd om de eeuwenoude kerken, molens, wierden (terpen) en boerderijen. Het nabij gelegen Lauwersmeer staat bekend om de prachtige natuur en is bij vogelaars zeer in trek.

Gelegen aan het Wad is Waddencamping Boet'n Toen niet alleen het startpunt voor wadlopen, maar leent het prachtige, cultuur-historisch landschap, zich bij uitstek om de omgeving per fiets of lopend te verkennen. Waddencamping Boet'n Toen heeft een aantal mooie wandel- en fietsroutes samengesteld welke gratis bij de receptie zijn te verkrijgen.

Watersport

De zogenaamde Groninger Maren (oude wad geulen) lenen zich uitstekend voor een kanotocht. Vanaf de camping is het een paar minuten lopen naar de kanosteiger in de Pieterbuurstermaar. In de buurt zijn kanoverhuur bedrijven en verschillende routes verkrijgbaar (zie links)