Home

Faciliteiten

Accommodaties

Tarieven

Algemene informatie

Actief in de omgeving

Contact

Project Boetn Toen 2.0     

Project Boetn Toen 2.0

Camping Boetn Toen gaat verduurzamen (26 juni 2020)
Onze waddencamping in Pieterburen gaat verduurzamen. Het is nu dit geschreven wordt nog volop toeristenseizoen maar vanaf oktober 2020 gaat de schop in de grond. Niet al te letterlijk, want de werkzaamheden betreffen de vervanging van het asbestdak op het sanitair gebouw, plaatsing van zonnepanelen en zonnecollectoren en de installatie van een zonneboiler.

De duurzaamheidsmaatregelen zijn mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Rabo Coöperatiefonds van de Rabobank Noordenveld West Groningen, Bewonersinitiatieven en Loket Leefbaarheid van de provincie Groningen en het Budget Lokale Initiatieven van het Waddenfonds.

De camping is sinds twee jaar in handen van de stichting Boetn Toen, die met een vrijwilligersorganisatie de camping beheert en bestuurt. Voorzitter Koos van der Maar vertelt: “Het is een fantastische opsteker voor de vrijwilligers van het gastenteam en groenteam, die dagelijks in touw zijn om het de klanten naar de zin te maken. We ontvangen ook vaak positieve reacties op de relaxte sfeer en unieke locatie van de camping op social media. En nu kunnen we dankzij deze fondsen aan de slag met deze verbeteringen.”

De vrijwilligers gaan ook zelf dit najaar de handen uit de mouwen steken. Zij gaan een overkapping plaatsen voor bezoekers en activiteiten. Op weg naar Boetn Toen 2.0!


    Camping Boetn Toen - Hoofdstraat 68 - 9968 AG Pieterburen - T(06) 5702 2690 - waddencampingboetntoen@outlook.com - Kvk 72310065 - Iban NL55RABO0332070999