Home

Faciliteiten

Accommodaties

Tarieven

Algemene informatie

Actief in de omgeving

Contact     

Actief in de omgeving

In de omgeving van onze camping zijn vele leuke activiteiten mogelijk, zoals:

Kweldertocht vanaf de camping
Onze gasten kunnen vanaf de camping specifieke activiteiten ondernemen, zoals kweldertochten en natuur-educatieve tochten. Deze worden georganiseerd door gecertificeerde gidsen. Hierbij wordt een rondje op het Wad gemaakt, tot aan de prielen en geulen. Het is een voettocht van maximaal 8 km. en duurt ongeveer 3 uur, inclusief pauze en uitleg. De tochten zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Leeftijd indicatie is vanaf 8 jaar en er kunnen maximaal 12 deelnemers mee. Datum en tijdstip is afhankelijk van getijdentabel en beschikbaarheid van de gidsen. Een avonturentocht voor kinderen behoort ook tot de mogelijkheden. Vraag naar de mogelijkheden bij uw reservering .

Cultuur en natuur
Grenzend aan de Waddenzee zijn Pieterburen en omliggende plaatsen zoals Eenrum, Kloosterburen, Leens en Winsum geliefd om hun wierden (terpen) of dijkbebouwing, eeuwenoude kerken, fiere molens en statige boerderijen. Tijdens uw verblijf moet u in het dorp zeker de Petruskerk met de botanische tuin Domies Toen en het Zeehondencentrum bezoeken. Het Groninger Landschap heeft in het dorp het Bezoekerscentrum Waddenkust ingericht, waar je alles vindt wat je wilt weten over het waddengebied. Iets verder weg liggen de borg Verhildersum te Leens en de havens van Zoutkamp en Lauwersoog zijn ook zeer de moeite waard. Nabijgelegen bekende musea zijn het Wierdenland in Ezinge, de Theefabriek in Houwerzijl, het Visserijmuseum in Zoutkamp en het Openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum. Het unieke Lauwersmeergebied staat bekend om zijn prachtige natuur, leuke boottochten en is bij vogelaars zeer in trek.

Wadlopen
Niet ver van Waddencamping Boetn Toen, voorbij de hoge zeedijk strekt zich een uniek natuurgebied uit: het Unesco Werelderfgoed Waddenzee. Met hoogwater bevaren door schepen, met laagwater betreden door wadlopers. Wadlopen is een belevenis. Bijvoorbeeld het avondlicht en zonsondergang op het wad is geweldig mooi. U kunt zich voor een grote wadlooptocht op het Wad of oversteek naar een eiland. Ook is het mogelijk een nachtelijke wadlooptocht te maken of avontuurlijke wadlooptocht. Bijvoorbeeld bij Stichting Wadloop Centrum Pieterburen. Het programma met datums en tijdens van de tochten is bekend bij het Gastenteam van de camping. Vanaf 12 deelnemers is het ook mogelijk een eigen exclusieve zwerftocht te maken. Dit gaat in overleg met het Wadloopcentrum. Vraag naar de mogelijkheden bij uw reservering . Een andere aanbieder van wadlopen vanuit Pieterburen is Dijkstra wadlooptochten.
Na het wadlopen is het prima vertoeven op Waddencamping Boetn Toen. Gezellig napraten bij het kampvuur onder het genot van een welverdiend hapje en drankje.

Fietsen en wandelen
Gelegen aan het Wad is Waddencamping Boetn Toen niet alleen het startpunt voor wadlopen, maar leent het prachtige, cultuur-historisch landschap, zich bij uitstek om de omgeving per fiets of lopend te verkennen. Camping Boetn Toen heeft een aantal mooie wandel- en fietsroutes samengesteld welke gratis bij de receptie zijn te verkrijgen. Pieterburen is ook het start- of eindpunt van het Pieterpad naar de Pietersberg in Limburg voor wandelaars en Fietserspad naar Belgie voor fietsers. Verder lopen de wandelaars van het Pronkjewailpad door Pieterburen en de fietsers van Kiek over Diek en North Sea Cycle komen ook samen in het dorp. Het is mogelijk om op de camping fietsen te huren.

Watersport
De zogenaamde Groninger Maren (oude wad geulen) lenen zich uitstekend voor een kanotocht. Vanaf de camping is het een paar minuten lopen naar de kanosteiger in de Pieterbuurstermaar. In het dorp zijn bij het buitensportcentrum De Groene Kicker kano's en verschillende routes verkrijgbaar. Bij het café De Hoornstertil in Wehe-Den Hoorn zijn 'stille' motorboten te huur. Voor vaartochten op het Lauwersmeer en de Waddenzee kunt u terecht bij de Waddentochten van MS De Noordster of de Waddenschipper van MS De Boschwad.


    Camping Boetn Toen - Hoofdstraat 76A - 9968 AG Pieterburen - T(06) 5702 2690 - boetntoen@outlook.com - Kvk 72310065 - Iban NL55RABO0332070999