Home

Faciliteiten

Accommodaties

Tarieven

Algemene informatie

Actief in de omgeving

Contact

Links


                 

       Actief in de omgeving

In de omgeving van onze camping zijn vele leuke activiteiten mogelijk, zoals:

Cultuur en natuur
Grenzend aan de Waddenzee zijn Pieterburen en omliggende plaatsen zoals Eenrum, Kloosterburen, Leens en Winsum geliefd om hun wierden (terpen) of dijkbebouwing, eeuwenoude kerken, fiere molens en statige boerderijen. Tijdens uw verblijf moet u in het dorp zeker de Petruskerk met de botanische tuin Domies Toen en het Zeehondencentrum bezoeken. Iets verder weg liggen de borg Verhildersum te Leens en de havens van Zoutkamp en Lauwersoog de moeite waard. Nabijgelegen bekende musea zijn het Wierdenmuseum in Ezinge, het Theemuseum in Houwerzijl, het Visserijmuseum in Zoutkamp en het Openluchtmuseum te Warffum. Het unieke Lauwersmeergebied staat bekend om zijn prachtige natuur, leuke boottochten en is bij vogelaars zeer in trek.

Wadlopen
Niet ver van Waddencamping Boetn Toen, voorbij de hoge zeedijk strekt zich een uniek natuurgebied uit: het Unesco Werelderfgoed Waddenzee. Met hoogwater bevaren door schepen, met laagwater betreden door wadlopers. Wadlopen is een belevenis. Bijvoorbeeld het avondlicht en zonsondergang op het wad is geweldig mooi. Na het wadlopen is het prima vertoeven op Waddencamping Boet'n Toen. Gezellig napraten bij het kampvuur onder het genot van een welverdiend hapje en drankje.

Fietsen en wandelen
Gelegen aan het Wad is Waddencamping Boet'n Toen niet alleen het startpunt voor wadlopen, maar leent het prachtige, cultuur-historisch landschap, zich bij uitstek om de omgeving per fiets of lopend te verkennen. Waddencamping Boet'n Toen heeft een aantal mooie wandel- en fietsroutes samengesteld welke gratis bij de receptie zijn te verkrijgen. Pieterburen is ook het start- of eindpunt van het Pieterpad naar de Pietersberg in Limburg voor wandelaars en Fietserspad naar Belgie voor fietsers. Verder lopen de wandelaars van het Pronkjewailpad door Pieterburen en de fietsers van Kiek over Diek en North Sea Cycle komen ook samen in het dorp

Watersport
De zogenaamde Groninger Maren (oude wad geulen) lenen zich uitstekend voor een kanotocht. Vanaf de camping is het een paar minuten lopen naar de kanosteiger in de Pieterbuurstermaar. In de buurt zijn kanoverhuur bedrijven en verschillende routes verkrijgbaar. Bij het cafe De Hoornstertil in Wehe-Den Hoorn zijn ook 'stille' motorboten te huur.


    Camping Boetn Toen - Hoofdstraat 68 - 9968 AG Pieterburen - T(06) 5702 2690 - waddencampingboetntoen@outlook.com - Kvk 72310065 - Iban NL55RABO0332070999