Home

Reserveren

Faciliteiten

Accommodaties

Tarieven

Tips voor trips

Algemene informatie

Contact     

Faciliteiten

Algemeen
Camping Boetn Toen heeft goede sanitaire voorzieningen en gelegenheid voor (af)wassen met warm en koud water. De stroomvoorziening en het douchen is bij de prijs inbegrepen. In de uitstortbak achter het sanitair gebouw kan het chemisch toilet geleegd worden. Er is geen voorziening voor het legen van de vuilwatertank (grijs water). Op beide velden zijn aansluitpunten voor elektra (6 ampère). Elektrische voertuigen mogen niet via een van onze stopcontacten worden opgeladen, vanwege overbelasting van ons stroomnetwerk en brandgevaar. In het dorp staan twee openbare laadpalen. De Wifi is gratis (breedband beperkt) en u kunt op de camping mobiel pinnen. Wij gebruiken het mobiele pinsysteem van iZettle, dat pinpassen en creditcards accepteert van in ieder geval Mastercard, Visa, Maestro, American Express en Diners Club. Huisdieren zijn bij de eigen staanplaats op de camping toegestaan, mits aangelijnd of gekooid (toeslag).

't Proathoes, De Kaap (binnenverblijf) en De Schoelstee (buitenverblijf)
De receptie - tevens informatiehuis - bevindt zich op het tweede veld, in de grote blokhut genaamd
't Proathoes
. Een gastvrije plek waar wij elkaar overdag en 's avonds ontmoeten. Voor de kampeerders hebben wij een gezamenlijke zit- en verblijfsruimte beschikbaar gesteld in de grote stacaravan De Kaap op het eerste veld. In De Kaap is een koelkast, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker voor algemeen gebruik aanwezig. Een mooie aanwinst op het eerste veld is De Schoelstee . Dat is een grote houten overkapping, die wij in 2020 met de eigen vrijwilligers hebben gebouwd. Het overdekte terras biedt beschutting bij zon en regen.

Caravans, campers, vouwwagens en tenten
Op de velden zijn ruime staanplaatsen voor uw vouwwagen, caravan, camper of tent. Er zijn 10 verharde staanplaatsen voor campers (enkelassers) en 5 semi-verharde staanplaatsen voor caravans en vouwwagens beschikbaar. De maximale toegestane lengte van een camper is 8 meter en het maximale toegestane gewicht is 1500 kilo. De tenten staan op het eerste autovrije veld. Vaak is er nog wel plek maar om zeker te zijn van uw kampeervakantie kunt u het beste vooraf reserveren.

Accommodatieverhuur
Het is ook mogelijk om in een van onze stacaravan, blokhutten, luxe huurcaravan of 'basic huurcaravans' te overnachten.

Extra's tijdens verblijf
De camping biedt tegen vergoeding extra mogelijkheden zoals het draaien en/of drogen van een was, een kampvuur (1/2 kruiwagen hout) of het huren van wadloopschoenen.

Ontbijtservice B&B Dorpslogement
Vanaf de camping is het mogelijk gebruik te maken van een ontbijtbuffet of ontbijt-to-go bij B&B Dorpslogement. Download hier PDF voor meer informatie en contactgegevens B&B Dorpslogement

Parkeren
Op het 1e veld zijn geen auto’s toegestaan. Voor het in- en uitladen kunt U de auto tijdelijk stallen bij de slagboom van het 1e veld. Bij ’t Proathoes vindt U een bagagekruiwagen om de kampeerspullen te vervoeren. Het terrein van het 2e veld is autoluw: dat wil zeggen dat alleen bij aankomst en vertrek auto's op de verharding zijn toegestaan, om de caravan te installeren of kampeerspullen op de plaats te brengen. U kunt uw auto daarna gratis 24 uur per dag op de grote parkeerplaats van het Pieterplein parkeren, gelegen tussen de camping en het Zeehondencentrum. Mindervaliden kunnen de auto in het laantje naast de camping parkeren. Uw motorfiets kunt u op de camping naast uw verblijf parkeren (toeslag).

Pieterburen
De camping ligt in het hart van het dorp, naast de fraaie middeleeuwse Petruskerk en de bekende botanische tuin Domies Toen. Pieterburen is een klein, gezellig dorp op een steenworp afstand van de Waddenzee en staat bekend om het wadlopen. Vanaf de camping worden kweldertochten georganiseerd (menu Tips voor trips). Voor de actievelingen zijn er bovendien mooie wandel-, fiets- en kanoroutes die Pieterburen aandoen. We noemen het Pieterpad, Pronkjewailpad, Fietserspad, Kiek over Diek en North Sea Cycle. Het dorp heeft verschillende eet- en drankgelegenheden, een welness centrum, het zeehondencentrum, het theemuseum, het bezoekerscentrum Waddenkust, publiek voetbalveldje en speeltuin, de molen De Vier Winden en een gezellige Waddenmarkt op de zondagen.
Op donderdag- en vrijdagmiddag is bakkerij Stoet geopend, gehuisvest in een oude circuswagen aan de Hoofdstraat 107. Fietsen en kickbikes kunt u huren bij Waddenhoes Gastenverblijven en de receptie van hotel Waddenweelde. In het dorp liggen verschillende restaurants aan het Horecaplein en op de hoek bij Elizaheerd. Dit alles op loopafstand. Voor de kinderen is er aan de overzijde van de straat een groot speelveld met leuke speeltoestellen. Een supermarkt, tankstation of pinautomaat zult u niet in Pieterburen aantreffen. U kunt hiervoor terecht in de naastgelegen dorpen zoals Eenrum, Den Andel, Baflo of Winsum.

Direct reserveren?
Kies de gewenste aankomstdatum en het aantal nachten en klik op zoeken.

    Camping Boetn Toen - Hoofdstraat 76A - 9968 AG Pieterburen - T(06) 5702 2690 - boetntoen@outlook.com - Kvk 72310065 - Iban NL55RABO0332070999