Home

Reserveren

Faciliteiten

Accommodaties

Tarieven

Tips voor trips

Algemene informatie

Contact     

Faciliteiten

Algemeen
Camping Boetn Toen heeft goede sanitaire voorzieningen en gelegenheid voor (af)wassen met warm en koud water. Het douchen is bij de prijs inbegrepen. In de uitstortbak achter het sanitair gebouw kan het chemisch toilet geleegd worden. Er is geen voorziening voor het legen van de vuilwatertank (grijs water). Op beide velden zijn aansluitpunten voor elektra (10 ampère). De Wifi is gratis en u kunt op de camping mobiel pinnen. Wij gebruiken het mobiele pinsysteem van iZettle, dat pinpassen en creditcards accepteert van in ieder geval Mastercard, Visa, Maestro, American Express en Diners Club. Huisdieren zijn bij de eigen staanplaats op de camping toegestaan, mits aangelijnd of gekooid (toeslag).

't Proathoes, De Kaap (binnenverblijf) en De Schoelstee (buitenverblijf)
De receptie - tevens informatiehuis - bevindt zich op het tweede veld, in de grote blokhut genaamd
't Proathoes
. Een gastvrije plek waar wij elkaar overdag en 's avonds ontmoeten. Voor de kampeerders hebben wij een gezamenlijke zit- en verblijfsruimte beschikbaar gesteld in de grote stacaravan De Kaap op het eerste veld. In De Kaap is een koelkast, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker voor algemeen gebruik aanwezig. Een mooie aanwinst op het eerste veld is De Schoelstee . Dat is een grote houten overkapping, die wij in 2020 met de eigen vrijwilligers hebben gebouwd. Het overdekte terras biedt beschutting bij zon en regen.

Caravans, campers, vouwwagens en tenten
Op de velden zijn ruime staanplaatsen voor uw vouwwagen, caravan, camper of tent. Er zijn 10 verharde staanplaatsen voor campers en 5 semi-verharde staanplaatsen voor caravans en vouwwagens beschikbaar. De tenten staan op het eerste autovrije veld. Vaak is er nog wel plek maar om zeker te zijn van uw kampeervakantie kunt u het beste vooraf reserveren .

Accommodatieverhuur
Het is ook mogelijk om in een van onze stacaravan, blokhutten en huurcaravans te overnachten.

Extra's tijdens verblijf
De camping biedt tegen vergoeding extra mogelijkheden zoals het draaien en/of drogen van een was, het huren van dekbedden en bedlinnen, het huren van wadloopschoenen, een vuurplaats en gebruik van een (beperkt) aantal leenfietsen.

Ontbijtservice B&B Dorpslogement
Vanaf de camping is het mogelijk gebruik te maken van een ontbijtbuffet of ontbijt-to-go bij B&B Dorpslogement. Download hier PDF voor meer informatie en contactgegevens B&B Dorpslogement

Parkeren
U kunt uw auto gratis buiten het terrein op de grote parkeerplaats van het Pieterplein parkeren, dat tussen de camping en het Zeehondencentrum in ligt. Het parkeren van auto's naast het eigen verblijf op de camping is alleen mogelijk op het tweede veld en in overleg met het gastenteam (toeslag). Zij beoordelen dit op basis van de beschikbaarheid van het aantal plekken en de conditie van het grasveld. Uw motor kunt u op beide velden naast uw verblijf parkeren (toeslag).

Pieterburen
De camping ligt in het hart van het dorp, naast de fraaie middeleeuwse Petruskerk en de bekende botanische tuin Domies Toen. Pieterburen is een klein, gezellig dorp op een steenworp afstand van de Waddenzee en staat bekend om het wadlopen. Vanaf de camping worden kweldertochten georganiseerd (menu Tips voor trips). Voor de actievelingen zijn er bovendien mooie wandel-, fiets- en kanoroutes die Pieterburen aandoen. We noemen het Pieterpad, Pronkjewailpad, Fietserspad, Kiek over Diek en North Sea Cycle. Het dorp heeft verschillende eet- en drankgelegenheden, een welness centrum, het zeehondencentrum, het theemuseum, het bezoekerscentrum Waddenkust, publiek speelveld met speeltuin, de molen De Vier Winden en een gezellige Waddenmarkt op de zondagen.
Op donderdag- en vrijdagmiddag is bakkerij Stoet geopend, gehuisvest in een oude circuswagen aan de Hoofdstraat 107. Fietsen en kickbikes kunt u huren bij Waddenhoes Gastenverblijven en de receptie van hotel Waddenweelde. In het dorp liggen verschillende restaurants aan het Horecaplein en op de hoek bij Elizaheerd. Dit alles op loopafstand. Voor de kinderen is er aan de overzijde van de straat een groot speelveld met leuke speeltoestellen. Een supermarkt, tankstation of pinautomaat zult u niet in Pieterburen aantreffen. U kunt hiervoor terecht in de naastgelegen dorpen zoals Eenrum, Den Andel, Baflo of Winsum.

Direct reserveren?
Kies de gewenste aankomstdatum en het aantal nachten en klik op zoeken.

    Camping Boetn Toen - Hoofdstraat 76A - 9968 AG Pieterburen - T(06) 5702 2690 - boetntoen@outlook.com - Kvk 72310065 - Iban NL55RABO0332070999